TIPS MEMBUAT SUSU YANG BETUL

TIPS BUAT SUSU YG BETUL

"Ooo.... Baru tahu rupa-rupanya macam ni buat susu yang betul... Kenape takde orang bagitau pun sebelum ni? Tak tahu pulak kalau air lebih 70'C habis semua nutrisi dlm susu mati... nasib baik terbaca posting ni."

CARA BUAT SUSU YG BETUL ADALAH SEPERTI BERIKUT:
✔ 1. Tuangkan air sejuk ( Air Masak ) ke dalam Botol Susu.
✔ 2. Tuangkan air panas sikit demi sedikit hingga dapat suhu air yg diperlukan iaitu kurang daripada 70'C atau cukup sekadar suam.
✔ 3. Letakkan Susu Formula mengikut Sukatan yang diperlukan ke dalam Botol Susu. ( Sila baca formula yg ditetapkan pada bungkusan susu )
✔ 4. Goncangkan botol susu secara perlahan-lahan hingga semua susu sebati.
✔ 5. Rasa tahap kepanasan susu terlebih dahulu sebelum di berikan kepada si MANJA kita. ( Biasanya guna cara dulu-dulu. Tuang sikit kat belakang tangan utk ukur kepanasan susu tu )



Rugi je beli susu mahal-mahal tapi semua nutrisi dalam susu mati bila buat susu cara yg salah selama ni. Nak-nak guna botol susu plastik... ia akan bertindak balas dengan bahan kimia dalam botol susu itu sendiri bila kena air yang terlalu panas.

Selama ni kita buat susu adalah dengan cara yg salah. Nak-nak kalau disuruh suami yang buat...
Masukkan susu formula kedalam botol susu. Lepas tu tuang air panas mendidih dalam botol susu tadi. Then goncang botol susu tu... habis semua nutrisi mati. Lepas tu baru masukkan air sejuk untuk bagi susu tu suam dan boleh di minum.





Tahukah ANDA? Tu cara yg SALAH!

Kita semua dah tahu lama dah BAHAYA Plastik bila bertindak balas dengan air panas kan? 
Tapi kenapa masih nak risikokan anak KESAYANGAN kita tu?

p/s: Sebab tu kami sendiri dah lebih 6 tahun guna Botol Susu Besi ni.

Cuba buat simple calculation sikit ye sis.
Botol Susu Besi ni boleh di beli dengan hanya RM95.00 sahaja sebotol. Tapi boleh guna minimum 5 tahun. RM95/5 tahun dan dibahagi dengan 365 hari... kos hanya RM0.05 sen sahaja sehari.
Apa 5 sen je spend untuk botol susu besi? Sangat-sangat JIMAT !
Sesuai la dengan Tagline kami, SIHAT, SELAMAT, JIMAT :)

Apa tindakan yang nak kena buat SEKARANG?
✔ 1st. Share website ni kepada husband supaya dia pun tahu macam mana nak buat susu cara yg betul.
✔ 2nd. Yang cakap mahal Botol Susu Besi ni.... Kumpul duit sikit-sikit untuk investment terbesar anak kita... anak syurga kita.
✔ 3rd. Yang MAMPU... cepat-cepat contact Pn. Sha... "Pakar Pemilihan Medium Penyusuan Anda"


Nak Maklumat lanjut tentang Botol Susu Besi?
Jom Whatsapp sekarang 'NAK KOMBO' ke :
✆ +6012 631 2253 ( Pn. Sha )
✆ +6012 631 2253 ( Pn. Sha )
✆ +6012 631 2253 ( Pn. Sha )

Kini dah lebih 27,000 IBU PRIHATIN DAH GUNA, Mommy yang tengah baca ni MESTI join the Club taw !

HUBUNGI KAMI

HUBUNGI KAMI
Jom Call / sms / Whatsapp sekarang ke :
✆ +6017 578 2253 ( Cik Mariam )
✆ +6017 578 2253 ( Cik Mariam )
✆ +6017 578 2253 ( Cik Mariam )
Untuk Tempahan:
Call / sms / Whatsapp SEKARANG! 
+6017 578 2253 (Cik Mariam)

Atau

Datang Terus Ke Showroom kami:
Baby & Mom Choices Shop
No. 21A-7, Jalan Masjid
Kampung Melayu Majidee
81100 Johor Bahru
Johor Darul Takzim
No. Tel : 07-330 5787

TENTANG KAMI

TENTANG KAMI

"Kepakaran kami ialah membantu ibu bapa menyelesaikan masalah untuk memilih botol susu besi yang SIHAT SELAMAT JIMAT"

Nama Syarikat : NORSHAHIDA CHOICES (JM0623624-H)

Alamat : 21A-7 Jalan Masjid, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia


Alhamdulillah kami bersyukur kerana hari ini kami berjaya bantu ramai ibu bapa. Kami bangga dengan bantuan yang kecil ini tapi memberi impak besar kepada semua.
Tapi dulu tak semua ibu bapa ada kesedaran tentang kesanggupan mengeluarkan wang lebih sedikit untuk beri yang terbaik untuk anak-anak mereka. 

Kadang-kadang kami sendiri tidak faham kenapa kita sanggup belanjakan wang yg banyak setiap bulan untuk beli susu yang paling mahal dipasaran...tetapi agak berkira untuk keluar sejumlah wang hanya sekali utk beli botol susu yg SIHAT, SELAMAT dan JIMAT ini.. 

Masalahnya ialah kesedaran kurang tentang kesan serta risiko besar kepada kanser. Mungkin kita tidak pernah terfikir masa depan anak kita? Kesan penggunaan botol plastik bukan kita boleh lihat sehari dua.. Kita hanya dapat tahu kesannya bila anak kesayangan kita itu meningkat dewasa. Bayangkan pada umur anak kita 25 tahun...yang telah bercadang membina masjid..baru sahaja ingin memulakan hidup baru bersama orang yg mereka sayang...tiba tiba didapati menghadapi kanser di tahap 3. Anda dapat rasakan tak kesedihan apakah yg anak kita rasa? Kesedihan macam manakah yg keluarga kita rasa?

Hari ini mungkin usaha kecil kita ini..bakal merubah masa depan anak kita. Mungkin nilai kasih sayang kita tidak boleh di beli dengan wang ringgit. Sayangi anak kita..dan cuba berikan mereka yang terbaik..

Sedikit usaha anda semua mungkin dapat bantu kami teruskan usaha murni ini. Jom share kepada orang yg anda sayang untuk like pages kami.

https://www.facebook.com/BabyAndMomChoicesShop

TESTIMONI BOTOL SUSU BESI

27,000 IBU-IBU PRIHATIN DAH GUNA, 
ANDA BILA LAGI?

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.

MENCARI BOTOL SUSU TERBAIK ?

MENCARI BOTOL SUSU 
YANG TERBAIK UNTUK ANAK TERSAYANG?

SELALU TRAVEL?
BABY TAK SUKA SUSU SEJUK?

BABY SUKA SUSU PANAS JE?

BARU 1ST TIME DAPAT BABY? 
TENGAH BUAT PERSEDIAAN MENYAMBUT ANAK?



AWAS ! : Jangan TERSALAH pilih BOTOL SUSU untuk anak kita yang tersayang.

Tahukah anda ? Sifat PLASTIK adalah disposable
Jadi kalau anda memilih botol susu plastik, anda perlu tukar setiap 3-6 bulan sekali.



Tahukan anda? Plastik sangat-sangat sensetif dengan AIR PANAS.
Anda seorang ibu pun selalu elak guna plastik bila buat air panas?
Jadi kenapa nak RISIKOkan anak guna plastik hari-hari?

Malaysia turut Kuatkuasakan HARI TANPA PLASTIK.
Orang dewasa pun kena jauhi plastik... 
Kenapa tidak untuk anak kita tersayang?


Nak Botol Susu yang SIHAT, SELAMAT dan JIMAT?

Di sini kami ada jawapannya !
Botol Susu Besi ini Boleh SELESAIKAN masalah anda.


13 SEBAB KENAPA ANDA PERLU BERIKAN BOTOL SUSU BESI INI KEPADA SI MANJA YANG TERSAYANG:


1. [✔] Membantu si Manja mendapatkan Susu Panas Suam yang lebih LAMA berbanding botol susu biasa (Tahan Panas sehingga 6 Jam)

2. [✔] Membantu mengurangkan Pembaziran Susu

3. [✔] Sangat Membantu memberi kemudahan kepada mommies yang selalu TRAVEL dengan si Manja

4. [✔] Membantu Memudahkan para Mommies membawa bekalan SUSU PANAS ketika Shopping dengan si Manja. Bawa 1 Botol Susu je pergi Shopping. Tak perlu berembet-rembat bawak bakul.

5. [✔] Sangat Sesuai untuk si Manja yang kerap BANGUN MALAM untuk Menyusu

6. [✔] Material Stainless Steel bergred Makanan (Gred 304) membantu si Manja mendapat Susu yang lebih BERKUALITI & terjamin kebersihannya

7. [✔] Sesuai & sangat dicadangkan penggunaannya kepada si Manja yang memerlukan SPECIAL CARE & INTENSIF serta mempunyai Alahan terhadap penggunaan botol susu biasa

8. [✔] Design Botol Susu baby dengan warna CERIA dan Menarik membantu menstimulasi Perkembangan minda si Manja

9. [✔] Jangka hayat penggunaan botol yang LEBIH LAMA berbanding botol plastik. Boleh tahan sekurang-kurangnya 5 Tahun.

10.[✔] Membantu JIMATKAN duit dari segi kos pembelian botol 
susu baby & penukaran botol setiap 3 bulan

11.[✔] Penggunaan Medium Penyusuan yang lebih SIHAT lagi SELAMAT

12.[✔] Juga sesuai dijadikan sebagai HADIAH buat yang Teristimewa atau yang baru sahaja dapat baby baru.
13.[✔] Bakteria Resistant. Senang nak basuh sebab kotoran tidak boleh lekat pada permukaan Stainless Steel.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.

========================

BOTOL SUSU BESI NI CANTIK... SENANG UTK TRAVEL PULAK TU

"RARE lah botol susu ni.. dan Cantik sangat. Cousin semua tegur. Lain daripada yang lain. Fungsi botol ni takde kat botol susu biasa ! Memang SENANG nak bawa travel"
- Puan Sha, JB -

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara penggunaan produk ini.

Jom ucapkan SELAMAT TINGGAL kepada botol susu lama. Leganya hati bila dapat berikan anak kita Botol Susu Terbaik.

Offer Baik jom kita kongsi & sebarkan.. 
Cari Geng kumpul order utk dapat harga lebih istimewa.
*Mungkin bermanfaat kepada sedara-mara & kawan-kawan kita.




Bila nak susu mesti nak yg panas je? Kalau bagi susu sejuk mesti baby tak nak? Ramai pelanggan kami punyai masalah yg sama sis.

Sis jangan risau... boleh la senyum sikit lepas ni. Susu pun dah tak membazir lagi dengan adanya Botol Susu Besi.

Then kami just nak bagitau sis la kenapa lebih 27,000 customer yang dah convert kepada Botol Susu besi ?
[✔] Mudahkan perjalanan bercuti bersama yang tersayang.

[✔] Tahan panas sehingga 6 Jam.

[✔] Botol boleh guna sehingga 5 TAHUN.

[✔] Design Botol Susu yang sangat Cantik dan Comel.

[✔] Mudah untuk aktiviti Outdoor.

[✔] Mudah untuk shopping.

[✔] Mudahkan perjalanan balik kampung.


p/s: Jangan ketinggalan zaman sebab masih guna botol susu plastik ye sis.


Special OFFER Khas Untuk Anda. 
Sebagai Tanda Terima kasih, Kami berbesar hati untuk Buat Tawaran HEBAT ni jika anda buat pembelian SEKARANG.



Apa 'SPECIAL GIFT' yang akan kami beri ?
Sis takkan dapat OFFER ini di tempat lain. 


1. Harga DISKAUN yang JAUH LEBIH BANYAK BEZANYA yang belum pernah kami berikan sebelum ni.

2. FREE Postage. Penghantaran termasuk Sabah Sarawak (Poslaju)

3. FREE Panduan Bancuhan Susu menggunakan Botol Susu Besi

4. FREE Customer Service SUPPORT.

Bukan 1... Tapi 4 Items kami nak berikan kepada sis.



Jom Call / sms / Whatsapp sekarang 'NAK KOMBO' ke :

✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )
✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )
✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )


Botol Susu Besi kini semakin dikenali. 

Siapalah kami tanpa sokongan anda semua Fans BOTOL SUSU BESI Malaysia.
Keratan akhbar Metro Ahad, 14 Februari 2016


Terima kasih atas sokongan tak berbelah bahagi anda. Kami amat Menghargainya. 

7 SEBAB WAJIB GUNA BOTOL SUSU BESI
"Kami rasa sangat BERSALAH sangat-sangat kalau tak maklumkan perkara ini kepada semua ibu bapa di Malaysia"

Kenapa kena tukar kepada Stainless Steel ?

[✔] 1. Kurangkan Risiko KANSER.
- Tahukah anda plastik antara penyebab kanser?
- Bahan stainless steel 304 merupakan bahan yang 100% tiada risiko kanser 
- BPA-Free

[✔] 2. Tiada lagi masalah susu sejuk - Susu boleh tahan panas sehingga 6 Jam

[✔] 3. Bakteria 'Resistant'.
- Bakteria tidak boleh hidup pada permukaan stainless steel

[✔] 4. 100% Bebas Bahan Kimia & Toksik Berbahaya.
- Plastik sangat-sangat JAHAT bila bertindak dengan air panas tetapi tidak bagi stainless steel.

[✔] 5. Alternatif TERBAIK Selain Botol Susu Plastik dan Kaca.
- Botol susu plastik mudah terdedah punca penyakit kanser,
kena tukar dengan kerap & kotoran mudah lekat serta susah tanggal pada botol.
- Botol susu kaca mudah pecah dan tak tahan lasak.

[✔] 6. Menjimatkan.
- Boleh guna lebih daripada 5 TAHUN.

[✔] 7. Saya SAYANG ANAK lebih daripada diri sendiri
- Semua ibu-ibu di dunia ini sayangkan anak, jadi sudah pasti nakkan yang terbaik.

"Produk ini direka khas untuk golongan seperti anda"


Didatangkan dengan PELBAGAI Pilihan warna
- ORANGE
- PINK
- HIJAU
- LIGHT BLUE
- DARK BLUE


OFFER LIMITED TIME:
PROMOSI UNTUK 3 HARI SAHAJA, Sebelum 11:30 MALAM.

Jom Call / sms / Whatsapp sekarang 'NAK KOMBO' ke :
✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )
✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )
✆ +6017 578 2253 ( Pn. Rin )

Jangan lupa, kami nak berikan 'SPECIAL GIFT' khas untuk anda.
Sis takkan dapat OFFER ini di tempat lain. 


1. Harga DISKAUN yang JAUH LEBIH BANYAK BEZANYA yang belum pernah kami berikan sebelum ni.

2. FREE Postage. Penghantaran termasuk Sabah Sarawak (Poslaju)

3. FREE Panduan Bancuhan Susu menggunakan Botol Susu Besi

4. FREE Customer Service SUPPORT.

Bukan 1... Tapi 4 Items kami nak berikan kepada sis.


Untuk Tempahan:
Call / sms / Whatsapp SEKARANG! 
+6017 578 2253 ( Pn. Rin )

Atau Datang Terus Ke Showroom kami:
Baby & Mom Choices Shop
No. 21A-7, Jalan Masjid
Kampung Melayu Majidee
81100 Johor Bahru
Johor Darul Takzim
No. Tel : 07-330 5787



Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.